Kuchařské recepty pro každého

Jablkový štrúdl

Potřebujeme tyto suroviny:
1 balení lístkového těsta
1 kg jablek
strouhanka
2 ks skořicového cukru
2 ks vanilkového cukru
1 vejce
1 tvaroh
rozinky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Jablka oloupeme, zbavíme jader, přidáme vanilkový a skořicový cukr a uvaříme do měkka.
Do teplých uvařených jablek přidáme tvaroh a rozinky, dobře promícháme a necháme vychladnout.
Těsto rozválíme a rozdělíme na dva stejné díly.
Na jeden díl těsta rozprostřeme jablka a zavineme.
Totéž uděláme s druhým dílem těsta.
Nakonec potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct.
Hotový štrůdl přikryjeme utěrkou a necháme vychladnout.
Jablkový štrúdl
Jablkový štrúdl