• 300 g hladké mouky
• 150 g cukru krystal
• 150 g másla
• 1 vejce
• 2 lžíce mléka
• 1 vanilkový cukr
• 800 g jablek
• 100 g vanilkového pudinku
• skořice
• na sníh: 4 bílky+ 2 lžíce moučkového cukru
Hladkou mouku prosejeme do mísy, přidáme cukr krystal, vejce, vanilkový cukr, rozpuštěný tuk a mléko, vypracujeme těsto a necháme odpočinout.
Jablka nastrouháme, promícháme s cukrem, uvařeným pudinkem a skořicí.
Na vymazaný a moukou vysypaný plech dáme těsto, na něj dáme směs jablek a pečeme v troubě asi 15-20 minut.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, přidáme práškový cukr a šleháme.
Sníh dáme na koláč a dopečeme (asi 5 minut).