Kuchařské recepty pro každého

Jablkové knedlíky

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g jablek
200 g hrubé mouky
1 vejce
10 g droždí
1 dcl smetany
1 lžíce cukru
sůl
20 g másla
mléko
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z droždí, cukru, špetky moky a několika lžic vlažného mléka připravíme kvásek.
Do mouky smíchané se špetkou soli rozklepneme vejce, dáme vykynutý kvásek a smetanu.
Zaděláme těsto, rozdělíme je na vále na stejné díly, z kterých ukrajujeme tak velké kousky, abychom do nich zabalili čtvrtky oloupaných a jádřinců zbavených jablek.
Knedlíky necháme chvíli kynout a pak je vhazujeme do osolené vroucí vody a vaříme asi 10 minut.
Pak je vyjmeme a propíchneme vidličkou.
Jablkové knedlíky
Jablkové knedlíky