Kuchařské recepty pro každého

Jablka v pivním těstíčku

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg jablek
6 lžic hladké mouky
3 vejce
150 ml piva
2 lžičky cukru
citronová šťáva
citronová kůra
pomerančová kůra
olej
skořicový cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pivo chvíli povaříme a necháme vychladnout.
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na silnější kolečka a pokapeme citronovou šťávou (aby nezhnědla).
Z vychladlého piva, vaječných žloutků a hladké mouky připravíme těstíčko, přídáme cukr podle chuti a citronovou a pomerančovou kůru a lehce vmícháme z bílků připravený tuhý sníh.
Do připraveného těstíčka namáčíme jablková kolečka, usmažíme je v oleji dozlatova a necháme je okapat.
Nakonec je posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.
Jablka v pivním těstíčku
Jablka v pivním těstíčku