• 1 kg jablek
• 6 lžic hladké mouky
• 3 vejce
• 150 ml piva
• 2 lžičky cukru
• citronová šťáva
• citronová kůra
• pomerančová kůra
• olej
• skořicový cukr
Pivo chvíli povaříme a necháme vychladnout.
Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nakrájíme na silnější kolečka a pokapeme citronovou šťávou (aby nezhnědla).
Z vychladlého piva, vaječných žloutků a hladké mouky připravíme těstíčko, přídáme cukr podle chuti a citronovou a pomerančovou kůru a lehce vmícháme z bílků připravený tuhý sníh.
Do připraveného těstíčka namáčíme jablková kolečka, usmažíme je v oleji dozlatova a necháme je okapat.
Nakonec je posypeme skořicovým cukrem a můžeme podávat.