• 50 g hladké mouky
• 120 g másla
• 2 žloutky
• 75 g moučkového cukru
• 1 lžička prášku do pečiva
• na nádivku: 4 jablka + 2 bílky + 1 lžíce krystalového cukru + 2 lžíce kokosu + skořice + 2 lžíce citronové šťávy
• na polevu: 200 g zakysané smetany + 100 g čokolády
Z mouky, prášku do pečiva, cukru, žloutek a másla vypracujeme těsto.
Vyložíme jím kulatou koláčovou formu o průměru 26 cm (dno i boky).
Jablka nastrouháme, promícháme se citrónovou šťávou, kokosem a skořicí.
Bílky vyšleháme s cukrem a vmícháme do jablek.
Směs navrstvíme na těsto.
Pečeme při 180°C asi 30 minut.
Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a hned důkladně promícháme se smetanou.
Na vychladlý koláč rozetřeme čokoládovou smetanu.