• 350 g polohrubé mouky
• 250 g tvarohu
• 250 g tuku na pečení
• 1 vejce
• 3 lžíce moučkového cukru
• kypřící prášek do pečiva
• sůl
• na náplň: 6 velkých jablek + 4 lžíce cukru krystal + půl balíčku vanilkového pudinku v prášku + 2 balíčky vanilkového cukru + rozinky
• mouka na posypání desky
• moučkový cukr na posypání koláče
Jablka oloupeme, nastrouháme, přidáme cukr a rozinky.
Práškový pudink rozmícháme ve 300 ml vody a vmícháme ho do jablečné směsi.
Z tvarohu, mouky, tuku na pečení, vejce, moučkového cukru, špetky soli a kypřícího prášku vypracujeme těsto.
Těsto rozdělíme na poloviny a rozválíme na pomoučeném vále.
Jeden plát těsta rozložíme na plech, natřeme jablečnou náplní, zakryjeme druhým plátem těsta a upečeme při teplotě 180°C.
Pak necháme vychladnout.
Vychladlý jablečný koláč posypeme moučkovým cukrem a nakrájíme na řezy.