• 250 g hrubé mouky
• 1 vejce
• 30 g másla
• 200 g tvarohu
• 120 ml mléka
• špetka soli
• 500 g jablek
• skořicový cukr
• 50 g másla
Do mísy dáme máslo, vejce, tvaroh, utřeme, přidáme prosátou mouku se solí a mlékem a vypracujeme vláčné těsto.
Jablka oloupeme, rozkrájíme na čtvrtky a dáme do misky.
Do většího hrnce dáme vařit vodu.
Z těsta uděláme kousky, každý trochu roztlačíme v dlani, položíme na něj kousek jablka, posypeme skořicovým cukrem a důkladně zabalíme.
Takto připravené knedlíky dáme do vroucí vody a vaříme 5-8 minut - dokud nevyplavou na hladinu.
Občas opatrně promícháme, aby se knedlíky nepřichytily.
Podáváme posypané skořicovým cukrem a polité rozehřátým máslem.