• 500 g malých žampionů
• 8 lžic olivového oleje
• 1 svazeček petrželky
• 2 snítky dobromysli (oregana)
• 1 stroužek česneku
• 1 lžíce balzámového octa (aceto balsamico)
• 3 lžíce citronové šťávy
• sůl
• pepř
• 1 malá červená feferonka
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje za častého míchání smažíme asi 8 minut.
Pak necháme vychladnout.
Petrželku a dobromysl omyjeme a osušíme, lístky otrháme a nasekáme, přidáme k houbám, přidáme také česnek nasekaný nadrobno a promícháme.
Zbylý olivový olej rozšleháme s vinným octem a citronovou šťávou a osolíme a opepříme.
Touto zálivkou houby přelijeme, přikryjeme a v chladničce necháme 2 hodiny odležet.
Houbový salát podáváme s feferonkou nakrájenou na nudličky, citronem a bylinkami.