Kuchařské recepty pro každého

Italský houbový salát s feferonkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g malých žampionů
8 lžic olivového oleje
1 svazeček petrželky
2 snítky dobromysli (oregana)
1 stroužek česneku
1 lžíce balzámového octa (aceto balsamico)
3 lžíce citronové šťávy
sůl
pepř
1 malá červená feferonka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby očistíme, nakrájíme na plátky a na 4 lžících olivového oleje za častého míchání smažíme asi 8 minut.
Pak necháme vychladnout.
Petrželku a dobromysl omyjeme a osušíme, lístky otrháme a nasekáme, přidáme k houbám, přidáme také česnek nasekaný nadrobno a promícháme.
Zbylý olivový olej rozšleháme s vinným octem a citronovou šťávou a osolíme a opepříme.
Touto zálivkou houby přelijeme, přikryjeme a v chladničce necháme 2 hodiny odležet.
Houbový salát podáváme s feferonkou nakrájenou na nudličky, citronem a bylinkami.
Italský houbový salát s feferonkou
Italský houbový salát s feferonkou