• lasagne Panzani
• 500 g mletého masa
• smetana
• 2 kostičky taveného sýra
• polohrubá mouka
• mléko
• sýr eidam
• kukuřice
• 1 cibule
• olej
• česnek
• sůl
• pepř
• bazalka
• konzervovaná
• sekaná rajčata
• petrželka
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso.
Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a přidáme krájená rajčata a kukuřici.
Dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou.
Odstavíme a připravíme si bešamel tak, že dáme vařit smetanu, tavené sýry a deci mléka, jakmile přichází do varu zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou.
Pak přidáme sůl a pepř a provaříme.
Vymastíme pekáček, na dno dáme vrstvu lasagní, masovou směs, strouhaný sýr, opět lasagne, masovou směs a strouhaný sýr.
Až pekáček zaplníme, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme bešamelem.
Pečeme cca 30 minut na 150.
Hotovo je, když se na povrchnu začnou z bešamelu tvořit hnědavé bublinky.