Kuchařské recepty pro každého

Italské lasagne

Potřebujeme tyto suroviny:
lasagne Panzani
500 g mletého masa
smetana
2 kostičky taveného sýra
polohrubá mouka
mléko
sýr eidam
kukuřice
1 cibule
olej
česnek
sůl
pepř
bazalka
konzervovaná
sekaná rajčata
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku a přidáme mleté maso.
Za stálého míchání ochutíme solí, rozmačkaným česnekem, bazalkou a přidáme krájená rajčata a kukuřici.
Dusíme a nakonec posypeme nakrájenou petrželkou.
Odstavíme a připravíme si bešamel tak, že dáme vařit smetanu, tavené sýry a deci mléka, jakmile přichází do varu zahustíme mlékem s rozmíchanou polohrubou moukou.
Pak přidáme sůl a pepř a provaříme.
Vymastíme pekáček, na dno dáme vrstvu lasagní, masovou směs, strouhaný sýr, opět lasagne, masovou směs a strouhaný sýr.
Až pekáček zaplníme, vše zasypeme strouhaným sýrem a zalijeme bešamelem.
Pečeme cca 30 minut na 150.
Hotovo je, když se na povrchnu začnou z bešamelu tvořit hnědavé bublinky.
Italské lasagne
Italské lasagne