Kuchařské recepty pro každého

Ischelské dortíčky v hořké čokoládě

Potřebujeme tyto suroviny:
210 g hladké mouky
20 g kakaa
70 g moučkového cukru
40 g mletých neoloupaných mandlí
140 g másla
citronová kůra
vanilka
na špičku nože skořice
na náplň: 100 g cukru + 1 lžička rumu + 20 g rybízové marmelády + 150 g opražených a rozmixovaných lískových ořechů
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladničce uležet do druhého dne.
Pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme tvary, které dáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 170°C asi 8 minut a necháme vychladnout.
Polovinu tvarů potřeme marmeládou a druhou ořechovou nádivkou, opatrně spojíme k sobě a necháme ztuhnout.
Pak namáčíme vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy, ozdobíme půlkami ořechů nebo mandlí a necháme ztuhnout.
Ischelské dortíčky v hořké čokoládě
Ischelské dortíčky v hořké čokoládě