• 210 g hladké mouky
• 20 g kakaa
• 70 g moučkového cukru
• 40 g mletých neoloupaných mandlí
• 140 g másla
• citronová kůra
• vanilka
• na špičku nože skořice
• na náplň: 100 g cukru + 1 lžička rumu + 20 g rybízové marmelády + 150 g opražených a rozmixovaných lískových ořechů
Z uvedených surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinové fólie a necháme v chladničce uležet do druhého dne.
Pak z těsta vyválíme plát a vykrajujeme tvary, které dáme na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby, pečeme při 170°C asi 8 minut a necháme vychladnout.
Polovinu tvarů potřeme marmeládou a druhou ořechovou nádivkou, opatrně spojíme k sobě a necháme ztuhnout.
Pak namáčíme vrchní stranou do rozehřáté čokoládové polevy, ozdobíme půlkami ořechů nebo mandlí a necháme ztuhnout.