• 500 g libového jehněčího masa
• 500 g brambor
• 200 g cibule
• 200 g bílého hlávkového zelí
• 200 g kapusty
• 200 g zelených fazolek
• 200 g mrkve
• sůl
• pepř
• 1 lžička kmínu
• 1,5 hrnku vývaru
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce nasekané petrželky
Zelí a kapustu zbavíme košťálu a listových žeber a nakrájíme na nudličky, zelené fazolky nakrájíme na kousky a mrkev nakrájíme na kolečka.
Brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce a na ně dáme na kostky nakrájené maso, na něj navrstvíme zelí, kapustu, fazolky a mrkev, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem, zalijeme vývarem, dáme do trouby vyhřáté na 175°C a přikryté dusíme 2 hodiny.
Před podáváním ještě dochutíme, zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželkou.