Kuchařské recepty pro každého

Irský jehněčí guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g libového jehněčího masa
500 g brambor
200 g cibule
200 g bílého hlávkového zelí
200 g kapusty
200 g zelených fazolek
200 g mrkve
sůl
pepř
1 lžička kmínu
1,5 hrnku vývaru
2 lžíce másla
2 lžíce nasekané petrželky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Zelí a kapustu zbavíme košťálu a listových žeber a nakrájíme na nudličky, zelené fazolky nakrájíme na kousky a mrkev nakrájíme na kolečka.
Brambory nakrájené na kostičky dáme do hrnce a na ně dáme na kostky nakrájené maso, na něj navrstvíme zelí, kapustu, fazolky a mrkev, osolíme, opepříme a ochutíme kmínem, zalijeme vývarem, dáme do trouby vyhřáté na 175°C a přikryté dusíme 2 hodiny.
Před podáváním ještě dochutíme, zjemníme máslem a posypeme sekanou petrželkou.
Irský jehněčí guláš
Irský jehněčí guláš