• 600 g vepřového masa (plecko
• kýta)
• 600 g brambor
• 2 velké mrkve
• 2 velké cibule
• 4 stroužky česneku
• sůl
• tymián
• drcený bobkový list
• 2 hrnky vývaru
• 1 lžíce sádla
Brambory, mrkev a cibuli nakrájíme na plátky, maso na kostky, česnek nadrobno.
Zapékací mísu vymažeme sádlem.
Brambory rozdělíme na třetiny, ostatní suroviny na poloviny.
Na dno mísy dáme jednu třetinu brambor, lehce osolíme a posypeme tyminánem, na brambory dáme polovinu cibule, pak polovinu masa, posypeme polovinou česneku, osolíme, poprášíme bobkovým listem a posypeme polovinou mrkve.
Vše zopakujeme a poslední vrstvu bude tvořit třetí třetina brambor, osolených s posypaných tymiánem.
Vše zalijeme vývarem, přiklopíme a pečeme v troubě pomalu 2-3 hodiny.
Tekutina by měla být na konci téměř všechna vsáknutá a odpařená.