Kuchařské recepty pro každého

Irské dušené maso

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg hovězí kližky
700 g brambor
300 g cibule
300 g mrkve
1 pórek
1 palička česneku
hladká mouka
olivový olej
sůl
pepř
petržel
bazalka
tymián
bobkový list
0,5 l irského stoutu
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Pokrájené maso obalíme v mouce a osmažíme na oleji.
Přendáme do kastrolu, podlijeme stoutem, osolíme, opepříme, přidáme bylinky a zvolna dusíme.
Na stejném oleji osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a jemně nakrájený česnek, přidáme k masu a dusíme téměř do měkka.
Potom přidáme na kostky nakrájené brambory a mrkev a na kolečka nakrájený pórek a dusíme ještě asi půl hodiny.
Irské dušené maso
Irské dušené maso