Kuchařské recepty pro každého

Irská jehněčí mísa

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g jehněčího masa z kýty
80 g slaniny
800 g brambor
2 cibule
1 malá kapusta
1 velká mrkev
20 g másla
sůl
pepř
petrželka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky.
Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli.
Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev.
Poslední vrstvu tvoří opět brambory.
Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny.
Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.
Irská jehněčí mísa
Irská jehněčí mísa