• 600 g jehněčího masa z kýty
• 80 g slaniny
• 800 g brambor
• 2 cibule
• 1 malá kapusta
• 1 velká mrkev
• 20 g másla
• sůl
• pepř
• petrželka
Očištěné odblaněné maso zbavíme tuku a nakrájíme na drobné kostky.
Zapékací mísu vymažeme máslem a na dno poklademe maso, osolíme, pokryjeme oloupanými a nadrobno nakrájenými brambory, osolíme, opepříme, přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli.
Další vrstvu tvoří spařená, na nudle nakrájená kapusta a očištěná, na kolečka nakrájená mrkev.
Poslední vrstvu tvoří opět brambory.
Navrch dáme na plátky nakrájenou slaninu, zalijeme horkou vodou, přikryjeme a pečeme asi dvě hodiny.
Hotový pokrm posypeme nadrobno nakrájenou petrželkou.