• 2 kuřecí řízky
• 1 lžička kari koření
• 2 konzervy kukuřice malé
• 750 ml drůbežího vývaru
• 1 cibule /velká/
• 1 pórek
• 2 str. česneku
• 3-4 lžíce šlehačky
• 2 lžíce másla
• pažitka
• trocha bílého pepře
• sůl
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.
Pórek očistíme a nakrájíme ho na proužky.
Česnek oloupeme a nadrobno nasekáme.
Kukuřici necháme okapat.
V hrnci zahřejeme máslo a podusíme na něm cibuli i česnek.
Potom přidáme kuřecí maso, které ze všech stran opečeme.
Podlijeme vývarem a 10 minut provaříme.
Pak vsypeme kukuřici s pórkem a ještě 5 minut vaříme.
Kuřecí maso vyndáme a nakrájíme na plátky.
Polévku ochutíme solí, pepřem i kari, vrátíme maso, přidáme smetanu a prohřejeme.
Jednotlivé porce indiánské kuřecí polévky zdobíme delšími nudličkami pažitky.