• 4 husí stehna
• 1 velká cibule
• 400 g žampionů
• 3 lžíce husího sádla
• sůl
• mletý černý pepř
• 4 - 6 stroužků česneku
• 400 ml vývaru
• 1 lžíce hladké mouky
Husí stehna osolíme a opepříme.
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno.
V pekáči rozehřejeme sádlo, stehna ze všech stran zprudka opečeme, přidáme k nim nadrobno nakrájenou cibuli a česnek a zpěníme.
Pak přilijeme část vývaru, přiklopíme a zvolna pečeme při 190°C asi 60 minut.
Během dušení maso obracíme a podle potřeby podléváme vývarem nebo vodou.
Měkká husí stehna vyjmeme a uchováme v teple.
Šťávu vydusíme, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony a dusíme je doměkka.
Až se šťáva vydusí, přidáme hladkou mouku, osmahneme, pak za stálého míchání zředíme zbylým vývarem a povaříme.
Husí stehna vložíme zpět do pekáčku a krátce prohřejeme.
Podáváme s různě upravenými brambory.