• 2 husí stehna
• 80 g cibule
• 100 g čerstvých hub
• 200 ml zakysané smetany
• 20 g hladké mouky
• 50 g sádla
• sůl
• 1 lžička červené mleté papriky
• zelená petrželka
• muškátový oříšek
Husí stehna vykostíme a nakrájíme na menší kousky.
Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přimícháme papriku, pokrájené kousky masa a dusíme.
Očištěné houby nakrájíme na plátky, přidáme k masu, podlijeme horkou vodou a přikryté dusíme do měkka.
Pak v zakysané smetaně rozmícháme mouku, nalijeme na maso a necháme přejít varem.
Do hotového přimícháme nadrobno nasekanou petrželku a nastrouhaný muškátový oříšek.
Podáváme s haluškami nebo vařenými těstovinami.