• 650 g syrových husích jater
• 10 cl bílého muškátového vína
• 1 kávová lžička jemně mletého bílého pepře
• 1 kávová lžička soli
2 vychlazené jaterní laloky jemně oddělíme.
Pomocí malého špičatého nože vyjmeme nervy a žíly.
Odblaněná a vyčištěná játra propláchneme studenou vodou.
Necháme je okapat a opatrně je "vyždímáme".
Laloky osolíme a opepříme a vložíme do terinky tak, aby byla zcela vyplněná.
Zalijeme vínem a necháme 12 hodin marinovat v chladničce.
Vychlazenou terinku z lednice vyndáme.
Mezitím zahřejeme troubu na 150°C.
Játra v terince otočíme.
Terinku uzavřeme a položíme ji na plech vyplněný teplou vodou.
Dáme do trouby a necháme 25 minut vařit.
Po 25 minutách ji z trouby vyndáme a necháme vychladnout.
Na játra položíme papír na pečení, malé prkénko, které odpovídá rozměrům terinky a na to položíme nějaké závaží (třeba těžší konzervy).
Játra dobře stlačíme a vložíme na 2 hodiny do chladničky.
Když jsou játra vychlazená a stlačená, závaží a prkénko odstraníme.
Terinku zavřeme a odložíme na 48 hodin do chladu.