Kuchařské recepty pro každého

Husí kaldoun

Potřebujeme tyto suroviny:
200 g drůbežích drobů
50 g cibule
50 g květáku
150 g kořenové zeleniny
50 g másla
10 g hladké mouky
vývar z husy
100 ml smetany
sůl
mletý pepř
kmín celý
kmín mletý
muškátový oříšek
divoké koření
velkolistá petržel
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Z husích skeletů, divokého koření a kořenové zeleniny uděláme dobrý vývar.
Zvlášť si uvaříme droby, které po uvaření očistíme.
Na másle zpěníme květák s celým kmínem, přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel a zalijeme připraveným vývarem ze skeletů a drobů.
Zahustíme máslovou jíškou a povaříme (nejméně 25 minut).
Ke konci vaření přidáme smetanu a nakrájené droby.
Nakonec do polévky nastrouháme muškátový oříšek a dohutíme solí a pepřem.
Podáváme s širokými nudlemi a nasekanou velkolistou petrželí.
Husí kaldoun
Husí kaldoun