• 200 g drůbežích drobů
• 50 g cibule
• 50 g květáku
• 150 g kořenové zeleniny
• 50 g másla
• 10 g hladké mouky
• vývar z husy
• 100 ml smetany
• sůl
• mletý pepř
• kmín celý
• kmín mletý
• muškátový oříšek
• divoké koření
• velkolistá petržel
Z husích skeletů, divokého koření a kořenové zeleniny uděláme dobrý vývar.
Zvlášť si uvaříme droby, které po uvaření očistíme.
Na másle zpěníme květák s celým kmínem, přidáme nakrájenou mrkev, celer a petržel a zalijeme připraveným vývarem ze skeletů a drobů.
Zahustíme máslovou jíškou a povaříme (nejméně 25 minut).
Ke konci vaření přidáme smetanu a nakrájené droby.
Nakonec do polévky nastrouháme muškátový oříšek a dohutíme solí a pepřem.
Podáváme s širokými nudlemi a nasekanou velkolistou petrželí.