Kuchařské recepty pro každého

Husí játra na víně

Potřebujeme tyto suroviny:
husí játra
hladká mouka
lžíce husího sádla
1 cibule
mletá sladká paprika
2 dl vývaru
1 dl červeného vína
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Játra nakrájíme na plátky a poprášíme hladkou moukou.
Na pánvi rozpálíme lžíci husího sádla a zpěníme na něm lžíci nastrouhané cibulky, do které jsme vmíchali špetku papriky.
Přidáme játra a prudce orestujeme.
Pak je vyjmeme, necháme na horkém talíři a šťávu zalijeme vývarem a vínem.
Necháme přejít varem, znovu vložíme játra a ještě krátce povaříme.
Je-li potřeba, úplně na konci ještě osolíme a podáváme nejlépe s rýží.
Husí játra na víně
Husí játra na víně