Kuchařské recepty pro každého

Husí játra

Potřebujeme tyto suroviny:
husí játra
slanina
cibule
mléko
sádlo
sůl
hřebíček
mletá paprika
hladká mouka
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Omytá celá husí játra vložíme na půl hodiny do studeného mléka, aby byla křehčí.
Potom je osušíme, prošpikujeme plátky slaniny a zapíchneme do nich hřebíčky.
Na sádle opražíme jemně nakrájenou cibuli, přidáme papriku, promícháme, vložíme játra a přikrytá pomalu dusíme 20-30 minut podle velikosti jater.
Až játra zrůžoví, podlijeme je trochou horkého vývaru.
Hotová játra vyjmeme, omáčku zahustíme ve vývaru rozmíchanou moukou a necháme přejít varem.
Pokud je to potřeba, dosolíme, případně okořeníme.
Husí játra
Husí játra