• 3/4 kg zadního hovězího bez kosti
• půl mrkve
• půl petržele
• kousek celeru
• 1 menší cibule
• sůl
• náplň: 1 lžíce másla
• 1 středně velká cibule
• 3 lžíce strouhaného chleba
• sůl
• pepř
• na jíšku: 1 lžíce másla
• 2 lžíce hladké mouky
Maso vložíme do osolené vařící vody, později přidáme zeleninu a vaříme do poloměkka.
Příprava náplně: Na lžíci másla zpěníme cibuli jemně nakrájenou, přidáme strouhaný chléb, sůl a pepř.
Přilijeme několik lžic vývaru a odstavíme s ohně.
Maso vyjmeme z vývaru, nakrájíme přes vlákno na plátky, potřeme náplní a složíme do vymaštěné zapékací mísy hustě za sebou.
Podlijeme trochou vývaru a dáme zapéci.
Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a nalijeme na maso.
Maso pečeme tak dlouho, až je měkké.