• 1 sklednice půlených hrušek (0,7 litru)
• 1 lžíce citronové šťávy
• 1 lžíce cukru
• na pšičku nože skořice
• 1 lžíce pistácií (dle chuti)
• na krém: 1/4 litru šlechačky + 2 lžíce medu + 1 balíček vanilkového cukru + 200 g hořké čokolády
Hrušky necháme na sítku okapat a 1/8 litru kompotové šťávy spolu s citronovou šťávou, cukrem a skořicí svaříme na malý zbytek.
Potřeme jím hrušky a dobře vychladíme.
Šlehačku, med a vanilkový cukr necháme přejít varem.
Přidáme na malé kousky rozlámanou čokoládu a za stálého míchání metlou ji důkladně rozpustíme.
Hrušky upravíme na talířky, polijte horkým krémem a posypte pistáciemi nasekanými na kousky.