• 600 g hrušek
• 200 g celozrnné mouky
• 50 g jader vlašských ořechů
• 2 vejce
• 180 g cukru
• 100 ml mléka
• 1/2 lžičky skořice
• 1 sáček prášku do pečiva
• 1 sáček vanilkového cukru
• papír na pečení
• tuk
Žloutky ušleháme s cukrem, mlékem a skořicí do pěny.
Mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme je do žloutkové pěny.
Z bílků a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně jej přimícháme do těsta.
Těsto naplníme do formy, kterou jsme vyložili papírem na pečení a okraje jsme lehce vymazali tukem.
Oloupeme hrušky, rozkrájíme je na čtvrtiny a odstraníme jádřince.
Hrušky nakrájíme na tenké plátky.
Vlašské ořechy a hrušky rozložíme na těsto.
Koláč pečeme v předehřáté troubě při 180°C asi 1 hodinu.