• 400 g hladké mouky
• 15 g droždí
• asi 150 ml smetany
• 20-30 g cukru
• 50 g másla
• 1 vejce
• sůl
•
mouka na vyválení
• na náplň: 300 g hrušek + 3-4 lžíce cukru + měkký tvaroh + 200 ml kysané smetany + práškový cukr
Do mísy prosijeme mouku, do ní uděláme důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažné smetany a dáme na teplé místo lehce nakynout.
Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zbytek ohřáté smetany, dobře propracujeme na hladké vláčné těsto, nádobu přikryjeme utěrkou a opět dáme na teplé místo dostatečně vykynout.
Pak těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 12 dílů, které zakulatíme a vytvarujeme na placky.
Necháme je opět krátce vykynout a v troubě na pečicím plechu po obou stranách opečeme.
Vdolky pak doplníme rozvařenými hruškami s cukrem, posypeme tvarohem a přelijeme kysanou smetanou.
Podle chuti posypeme práškovým cukrem.