Kuchařské recepty pro každého

Hruškové vdolky

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hladké mouky
15 g droždí
asi 150 ml smetany
20-30 g cukru
50 g másla
1 vejce
sůl
mouka na vyválení
na náplň: 300 g hrušek + 3-4 lžíce cukru + měkký tvaroh + 200 ml kysané smetany + práškový cukr
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Do mísy prosijeme mouku, do ní uděláme důlek, do důlku rozdrobíme droždí, přidáme cukr, zalijeme částí vlažné smetany a dáme na teplé místo lehce nakynout.
Pak přidáme vejce, rozpuštěné máslo, sůl a zbytek ohřáté smetany, dobře propracujeme na hladké vláčné těsto, nádobu přikryjeme utěrkou a opět dáme na teplé místo dostatečně vykynout.
Pak těsto na pomoučeném válu rozdělíme na 12 dílů, které zakulatíme a vytvarujeme na placky.
Necháme je opět krátce vykynout a v troubě na pečicím plechu po obou stranách opečeme.
Vdolky pak doplníme rozvařenými hruškami s cukrem, posypeme tvarohem a přelijeme kysanou smetanou.
Podle chuti posypeme práškovým cukrem.
Hruškové vdolky
Hruškové vdolky