Kuchařské recepty pro každého

Hrnkové chlebové knedle

Potřebujeme tyto suroviny:
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek mléka
2 vejce
4 krajíce staršího chleba
sůl
máslo na vymazání hrnků
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Chléb nakrájíme na kostky velké cca 1x1 cm.
K němu přidáme mouku, sůl a vaječné žloutky, přilijeme mléko a promícháme.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně jej vmícháme do směsi.
Hrnky silně vymažeme máslem, do 3/4 naplníme připraveným těstem, vložíme do hrnce s vroucí vodou, která sahá do výšky 1 třetiny hrnků, hrnec přikryjeme pokličkou obalenou v utěrce (to proto, aby tvořící se pára neodkapávala na knedlíky v hrnkách) a vaříme 25 minut.
Pak ještě necháme v přikrytém hrnci 5 minut odstát.
Hrnkové chlebové knedle
Hrnkové chlebové knedle