Kuchařské recepty pro každého

Hříbky na smetaně

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g hřibů
1 cibule
100-150 ml zakysané smetany
máslo
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce mléka
sůl
mletý černý pepř
červená mletá paprika
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájenou cibuli osmahneme na másle, zasypeme hladkou moukou a necháme mírně zhnědnout.
Pak přidáme mléko, promícháme, přivedeme k varu a do vroucího vložíme očištěné a na plátky nakrájené hřiby.
Osolíme, opepříme, posypeme červenou paprikou a necháme mírně podusit.
Pak přidáme polovinu kysané smetany a houby dusíme do měkka.
Nakonec přidáme podle potřeby zbytek kysané smetany.
Hříbky na smetaně
Hříbky na smetaně