Kuchařské recepty pro každého

Hrbaté maso

Potřebujeme tyto suroviny:
6 řízků
2 rohlíky
2 dl mléka
40 g dušených hub
2 vejce
1 cibule
200g mleté šunky
150 g strouhaného sýra
sůl
pepř
majoránka
olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Houby nakrájíme a podusíme na cibuli než se voda odpaří.
Nakrájené rohlíky namočíme do mléka, potom vymačkame a smícháme s houbami, přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce a šunku a promícháme.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme a rychle osmažíme na tuku.
Pak je naskládáme do pekáče, na ně navrstvíme větší množství houbové směsi, podlijeme tukem z výpeku a trochou vody, posypeme sýrem a dáme zapéct.
Hrbaté maso
Hrbaté maso