• 400 g hrachu
• 2 vejce
• hladká mouka
• 1 menší hlávka brokolice
• sůl
• mletý pepř
• majoránka
• muškátový oříšek
• tuk na smažení
• zakysaná smetana
Hrách přes noc namočíme do 1 litru vody a druhý den uvaříme doměkka.
Část uvařeného hrachu (asi čtvrtinu až třetinu, bez vody) dáme stranou, zbytek rozmixujeme dohladka i s vodou, ve které se vařil.
Brokolici rozebereme na růžičky a povaříme 4-5 minut v osolené vodě.
Pak hned prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Do vychladlého rozmixovaného hrachu zamícháme vejce a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto jako na bramboráky, osolíme, opepříme a okořeníme majoránkou a strouhaným muškátovým oříškem.
Pak vmícháme nasekanou brokolici a odebraný hrách.
Rozpálenou pánev potřeme olejem a naběračkou na ni dáváme menší hromádky těsta, rozetřeme na placku a z obou stran osmažíme dočervena.
Podáváme se zakysanou smetanou a čerstvou zeleninou.