• 1 uzené koleno (asi 0,5 kg)
• 250 g párků
• 250 g suchého žlutého loupaného půleného hrachu
• 250 g mrkve
• 2 velké cibule
• 250 g kedlubny
• 250 g brambor
• 2 stopky celeru
• 3 celé hřebíčky
• 1 l vody
• 500 ml světlého piva
• 1 lžička horčice
• svazek petrželové natě
Mrkev, cibuli, kedlubny, brambory a celer nakrájíme na kostky.
Hrách opláchneme.
V hrnci smícháme zeleninu s hrachem, přidáme koleno, zalijeme vodou a pivem a pomalu přivedeme k varu.
Průběžně odstraňujeme sraženinu z povrchu polévky.
Hrnec pak přikryjeme a vaříme.
Až jsou hrách a maso měkké, koleno vyndáme, maso obereme, nakrájíme na menší kousky a vložíme zpět do polévky.
Přidáme párky nakrájené na kolečka a varíme ještě asi 4 minuty.
Nakonec přidáme horčici rozmíchanou s trochou polévky a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.