• 300 g mraženého hrášku
• 150 g tenkých párků
• 2 lžíce másla
• 2 lžíce hladké mouky
• sůl
• pepř
• majoránka
• 1 červená cibule
• celerová nať
V 1,5 l vody uvaříme hrášek (10-15 minut).
Párky nakrájíme na tenčí kolečka a na pánvi na lžíci másle lehce osmahneme.
Pak je vyndáme, do pánve přidáme zbylé máslo a mouku a za stáléhoho míchání připravíme světlou jíšku.
Hrášek scedíme (vývar uchováme), rozmačkáme, přilijeme vývar, zahustíme jíškou a dobře prošleháme.
Do polévky vložíme zpět párky, přidáme majoránku a ještě asi 20 minut při mírné teplotě vaříme.
Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Podáváme ozdobené kolečky červené cibule a celerovou natí.