• 2 hovězí steaky po 150 g zbavené tuku
• 1/4 lžičky olivového oleje
• 250 g ředkviček
• 3 nastrouhané mrkve
• 1 malá žlutá paprika
• 3 stonky řapíkatého celeru
• 3 jarní cibulky
• 30 g vlašských ořechů
• 55 g hrozinek
• 2 malá jablka
• 2 lžičky citronové šťávy
• 100 g rukoly (nebo řeřichy)
• sůl
• pepř
Steaky z obou stran potřeme olejem, osolíme, opepříme a při mírné teplotě pečeme z každé strany asi 4 minuty v pánvi s nepřilnavým povrchem.
Hotové steaky vyjmeme z pánve a necháme alespoň 15 minut chladnout.
V malé misce připravíme z 2 lžic kremžské hořčice, 3 lžic majonézy a 3 lžic jogurtu hořčičný dresink.
Do velké mísy dáme na plátky nakrájené ředkvičky, nastrouhanou mrkev, na proužky nakrájenou papriku, šikmo nakrájený celer a jarní cibulky, vlašské ořechy a hrozinky.
Čtvrtky jablek zbavené jádřinců nakrájíme na 2 cm kousky a smícháme s citronovou šťávou.
S polovinou dresinku je přidáme do mísy, podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme.
Na talíře rozdělíme rukolu, přidáme jablečno-zeleninový salát a steaky nakrájené na tenké plátky.
Zbývající dresink rozdělíme na maso, nebo ho servírujeme ve zvláštní misce.