• 250 g předního hovězího masa
• 100-120 g kořenové zeleniny
• 1 cibule
• sůl
• celý pepř
• 150 ml mléka
• 1-2 vejce
• 100-120 g polohrubé mouky
• 1 lžíce oleje
• 1 lžíce nasekané petrželky
Do hrnce se studenou osolenou vodou dáme maso, zvolna zavaříme a sebereme tmavou pěnu.
Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka.
Potom vývar přecedíme.
Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku a zlehka zamícháme.
V kastrolku přivedeme osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka prolisujeme a krátce povaříme.
Připravené kapání dáme do vývaru.