• 500 g hovězích kostí
• 1 cibule
• 1 mrkev
• 1 petržel
• půl celeru
• sůl
• pepř
• 4 kuličky nového koření
• 6 kuliček pepře
• 2 bobkové listy
• petrželka
Omyté hovězí kosti vložíme do 1 l vlažné osolené vody a povaříme.
Pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a koření a společně vaříme doměkka.
Mezitím připravíme domácí nudle tak, že mouku prosijeme na vál, přidáme vejce a vypracujeme těsto, které rozválíme na tenký plát a necháme zaschnout.
Potom těsto rozkrájíme na stejně široké pásy, dáme je na sebe a ostrým nožem krájíme tenké nudličky (nebo použijeme mlýnek na nudle).
Kosti vyjmeme z vývaru spolu se zeleninou a kořením.
Z kostí obereme maso, nakrájíme na kostičky, zeleninu nakrájíme na nudličky.
Vývar dochutíme solí a pepřem, znovu přivedeme k varu, přidáme velkou hrst nudlí, zamícháme, vypneme plotýnku a necháme dojít.