Kuchařské recepty pro každého

Hovězí víkendový guláš

Potřebujeme tyto suroviny:
1 kg kližky
1 kg cibule
česnek
vegetka
mletá sladká paprika
mletá pálivá paprika
mletý kmín
mleté nové koření
majoránka
pepř
4 lžíce rajského protlaku
2-3 lžíce kremžské hořčice
3 dcl piva
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme na kostičky, část česneku nakrájíme na plátky a část na kostičky.
Cibuli a česnek (nakrájený na kostičky) osmahneme na oleji do růžova, přidáme koření, velmi krátce (5 sekund) orestujeme, přidáme maso nakrájené na kostky, znovu orestujeme, pak přidáme pivo a vodu (1:1) a dusíme do měkka - podle potřeby podlijeme vodou.
Poté zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě (guláš by neměl být příliš hustý), přidáme plátky česneku a trochu rözemnuté majoránky a necháme ještě asi 15 minut povařit.
Podáváme s knedlíky nebo těstovinami.
Hovězí víkendový guláš
Hovězí víkendový guláš