• 1 kg hovězí svíčkové
• sádlo
• máslo
• petrželka
• 1 cibule
• 80 g čerstvé žampiony
• 5 g kapary bez nálevu
• citrónová kůra
• 300 g listové těsto
• 1 vejce
• sůl
• černý mletý pepř
Svíčkovou osolíme, opepříme, v horkém sádle prudce opečeme po všech stranách (celkem asi 10 minut) a necháme vychladnout.
V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme drobně krájenou cibuli, nasekané houby, zelenou petržel a kapary, trošku nastrouhané citrónové kůry a vše podusíme tak, aby vznikla hustá a jemná kořená směs.
Z listového těsta vyválíme obdélník, střed potřeme připravenou kořenou směsí, volné okraje těsta potřeme vejcem a vychladlou opečenou svíčkovou zabalíme do těsta.
Povrch zabalené svíčkové potřeme vejcem nebo bílkem.
Svíčkovou pak přendáme na plech, vložíme do hodně horké trouby a pečeme asi 30 minut.
Upečené maso musí být růžové a šťavnaté.
Svíčkovou vyndáme z trouby, necháme krátce prochladnout, nakrájíme na plátky a upravíme na mísu.
Připravenou šťávu podáme zvlášť v omáčníku.