• 400 g zadního hovězího masa
• 40 g sádla nebo oleje
• 40 g cibule
• 100 g čerstvých nebo sušených hub nebo nakládaných žampiónů
• 2 špetky soli
• 1/2 lžičky drceného kmínu
• 2 dl kyselé smetany
• 20 g hladké mouky
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a prudce opečeme na sádle - 2-3 minuty na každé straně.
Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme dalších 4-5 minut.
Houby pokrájíme, čerstvé ještě omyjeme, přidáme k masu, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou přes hodinu, občas zamícháme a podle úpotřeby podléváme.
Pak zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a necháme povařit 5-6 minut.
Dochutíme citronovou šťávou nebo octem.