Kuchařské recepty pro každého

Hovězí s estragonovou omáčkou

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího masa
150 g slaniny
1 cibule
250 ml smetany na vaření
200 ml silného hovězího vývaru
1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
1 lžíce dijonské hořčice
olej
sůl
pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu.
Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout.
Pak mírně podlijeme a pomalu za občasného podlévání vývarem (podle potřeby) dusíme.
Až je maso měkké, vyjmeme ho, do omáčky přidáme nasekaný estragon a chvilku povaříme.
Pak přilijeme smetanu, podle potřeby zahustíme, dochutíme trochou hořčice nebo soli a provaříme.
Nakonec vrátíme maso zpět do omáčky.
Hovězí s estragonovou omáčkou
Hovězí s estragonovou omáčkou