• 500 g hovězího masa
• 150 g slaniny
• 1 cibule
• 250 ml smetany na vaření
• 200 ml silného hovězího vývaru
• 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu
• 1 lžíce dijonské hořčice
• olej
• sůl
• pepř
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu.
Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout.
Pak mírně podlijeme a pomalu za občasného podlévání vývarem (podle potřeby) dusíme.
Až je maso měkké, vyjmeme ho, do omáčky přidáme nasekaný estragon a chvilku povaříme.
Pak přilijeme smetanu, podle potřeby zahustíme, dochutíme trochou hořčice nebo soli a provaříme.
Nakonec vrátíme maso zpět do omáčky.