Kuchařské recepty pro každého

Hovězí roštěná dušená v mrkvi

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g hovězí roštěné
500 g mrkve
1 nadrobno nakrájená cibule
2 bobkové listy
6 hřebíčků
1 lžíce hladké mouky
sůl
pepř
rostlinný olej
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Očištěnou hovězí roštěnou rozdělíme na 4 díly.
Plátky lehce naklepeme.
Osolíme je, opepříme a na rozpáleném oleji v kastrolu z obou stran opečeme.
Roštěnky vyjmeme a ve výpeku orestujeme v cibuli.
Zalijeme vodou a vrátíme roštěnky.
Přidáme koření a plátky necháme pod pokličkou dusit asi 50 minut.
Mrkev nakrájíme na špalíčky a přidáme k téměř měkkým roštěnkám.
Zahustíme moukou rozmíchanou v troše vody a vše dovaříme doměkka.
Hovězí roštěná dušená v mrkvi
Hovězí roštěná dušená v mrkvi