Kuchařské recepty pro každého

Hovězí roštěná

Potřebujeme tyto suroviny:
5 plátků hovězí roštěné
20 dkg slaniny
2 střední cibule
plnotučná hiřčice
dijonská hořčice
sladká mletá paprika
sůl
smetana na vaření
olej
nebo sádlo
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Plátky jemně naklepeme, nařízneme, osolíme, potřeme oběma druhy hořčice a paprikou.
Na tuku zpěníme pokrájenou cibuli.
Až zesklovatí, vložíme roštěnky a necháme je zatáhnout.
Pak podlijeme vodou a dusíme asi 45 minut.
Měkké maso vyjmeme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme.
Do omáčky vložíme maso.
Podáváme s rýží, bramborovým knedlíkem nebo bramborovými kroketami.
Hovězí roštěná
Hovězí roštěná