• 750 g zadního hovězího masa
• 80 g slaniny
• 100 g mrkve
• 100 g celeru
• 100 g cibule
• 2 vejce
• 70 g tuku
• 4 dl vývaru
• 30 g hladké mouky
• rajčatový protlak
• sůl
• pepř
Z masa nakrájíme větší plát, hodně rozklepeme, osolíme, opepříme.
Na pánvi rozpustíme nakrájenou slaninu, vložíme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, podusíme, zalijeme rozšlehanými vejci se solí a necháme mírně ztuhnout.
Směsí plníme plát masa, zatočíme a svážeme nití.
Na tuku osmahneme cibuli, přidáme roládu, ze všech stran opečeme, zalijeme částí vývaru a dusíme doměkka (obracíme).
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme vývar a protlak a provaříme.