Kuchařské recepty pro každého

Hovězí ragú na víně se žampiony

Potřebujeme tyto suroviny:
500 g hovězího zadního
15 dkg žampionů
1 červená paprika
1 cibule
0,5 l zeleninového vývaru
1,5 dcl červeného vína
1 hrnek smetany
hotová jíška tmavá
sůl
sladká paprika
kayenský pepř
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Na oleji osmahneme kostičky masa, přidáme nakrájenou cibuli a paprikový lusk nakrájený nadrobno, jemně osolíme, ochutíme sladkou paprikou a špetkou kayenského pepře, zalijeme červeným vínem a zeleninovým vývarem a asi hodinu vaříme.
Až je maso měkké a kousky papriky se téměř rozvaří, přidáme žampiony nakrájené na plátky a povaříme dalších 20 minut.
Nakonec zalijeme smetanou a zahustíme hotovou jíškou.
Podáváme s fettuccine.
Hovězí ragú na víně se žampiony
Hovězí ragú na víně se žampiony