• 1,25 l vody
• 750 g předního hovězího masa
• sůl
• 100 g kostí
• 100 g kořenové zeleniny
• 1 pórek
• 1/4 kapusty
• 20 g cibule
• 10 g másla
• 50 g jater
• petrželka
Oprané a na menší kousky přeseknuté kosti dáme vařit do studené vody.
Po hodině varu přidáme maso a játra, vaříme asi dvě hodině, přecedíme.
Zeleninu očistíme, nakrájíme na nudličky nebo kostky a osmahneme na másle.
Do polévky ji přidáváme až před dokončením varu, polévku osolíme a krátce povaříme, jen co zelenina změkne.
Maso potom nakrájíme na kostky a vložíme zpět do polévky.
Stejně tak i nakrájená játra.
Do hotové polévky zavaříme domácí nudle.
Před podáváním přidáme petrželku.