• 500 g předního hovězího
• 1,5 l vody
• sůl
• 6 kuliček nového koření
• 6 kuliček pepře
• 3 bobkové listy
• 1/2 cibule
• 2 mrkve
• 1 petržel
• kousek celeru
• zelená petrželka
• 5 lžiček krupice
• 1 vejce
Vodu osolíme, přidáme na kostky nakrájené maso, všechno koření a cibuli a pod pokličkou (nejlépe v tlakovém hrnci) vaříme do změknutí.
Do vývaru přidáme na kostičky pokrájenou zeleninu.
Do hrnku rozklepneme vejce a zamícháme do něj krupici.
Trochou vývaru dolijeme hrnek s vejcem a krupicí, rozmícháme a vlijeme do polévky.
Vaříme do změknutí zeleniny.
V případě potřeby dochutíme solí či polévkovým kořením a na talíři posypeme zelenou petrželkou.