• Kousek hovězího masitého žebra
• 100 g mražené zeleniny
• kousek cibule vcelku
• 1 stroužek česneku
• vlasové nudle
• 200 g droždí
• jemně nakrájená cibule
• 1 lžíce másla
• l vejce
• mletý pepř
• sůl
• strouhanka
• špetka muškátového květu
Do studené vody vložíme maso, přidáme kousek cibule a stroužek česneku, přivedeme k varu, osolíme a vaříme do změknutí.
Na másle zpěníme nakrájenou cibulku dorůžova, pak přidáme rozdrobené droždí a mícháme, až se droždí rozpustí.
Pak sundáme z ohně, přidáme koření, necháme vychladnout.
Do studeného vmícháme vejce a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malinké knedlíčky.
Mezitím máme maso měkké, tak vývar přecedíme do nového hrnce, přidáme mraženou zeleninu, chvíli povaříme, zavaříme knedlíčky.
Až vyplavou, přidáme hrst vlasových nudlí a zároveň vařené nakrájené maso.
Polévku dochutíme a vaříme ještě asi 10 minut.