• 400 g libového hovězího
• 200 g žampionů
• 3 hlívy
•
větší hrst nakrájeného pórku
• 1 lžíce česneku
• 1 lžíce pšeničné mouky
• 2 lžíce sojové omáčky
• 4 lžíce ústřicové omáčky
• 3 lžíce oleje
• 1 lžička
• cukru
• půl lžičky pepře
• půl chilli papričky
Mouku smícháme se sojovou omáčkou, do toho dáme plátky hovězího masa, dobře promícháme a necháme uležet 15 minut.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme ohni dozlatova.
Pak přidáme žampiony rozkrájené na poloviny, hlívy nakrájené na větší kousky a hrst nakrájeného pórku a za stálého míchání smažíme.
Přidáme naložené maso, podlijeme troškou vody a za občasného míchání smažíme do měkka.
Pak přidáme ústřicovou omáčku, cukr a pepř, dobře promícháme, přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno a dobře zamícháme.
Podáváme s thajskou jasmínovou rýží.