Kuchařské recepty pro každého

Hovězí po thajsku

Potřebujeme tyto suroviny:
400 g libového hovězího
200 g žampionů
3 hlívy
větší hrst nakrájeného pórku
1 lžíce česneku
1 lžíce pšeničné mouky
2 lžíce sojové omáčky
4 lžíce ústřicové omáčky
3 lžíce oleje
1 lžička
cukru
půl lžičky pepře
půl chilli papričky
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Mouku smícháme se sojovou omáčkou, do toho dáme plátky hovězího masa, dobře promícháme a necháme uležet 15 minut.
Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájený česnek a osmahneme ohni dozlatova.
Pak přidáme žampiony rozkrájené na poloviny, hlívy nakrájené na větší kousky a hrst nakrájeného pórku a za stálého míchání smažíme.
Přidáme naložené maso, podlijeme troškou vody a za občasného míchání smažíme do měkka.
Pak přidáme ústřicovou omáčku, cukr a pepř, dobře promícháme, přidáme chilli papričku nakrájenou nadrobno a dobře zamícháme.
Podáváme s thajskou jasmínovou rýží.
Hovězí po thajsku
Hovězí po thajsku