• 800 g loupané hovězí plece
• 100 ml hovězího vývaru
• 50 ml rostlinného oleje
• 1 mrkev
• 1 cibule
• 300 g celeru
• 8 žampionů krájených na osminky
• 300 ml červeného vína
• 2 lžíce rajského protlaku
• 50 g másla krájenéhona kostičky
• 1 lžíce sekané ploché petržele
V kastrolu rozpálíme olej, na který vložíme osolené kusy masa a zprudka opečeme ze všech stran dohněda.
Přidáme trochu oleje, vložíme nakrájenou zeleninu a orestujeme.
Půlku schováme jako ozdobu.
Přidáme protlak, zalijeme vínem a necháme vyvařit.
Vložíme maso, zalijeme vývarem a dusíme doměkka.
Pak maso vyjmeme a uchováme v teple.
Omáčku přecedíme, svaříme na potřebnou hustotu, po částech do ní zašleháme chlazené máslo a dochutíme.
Maso vrátíme do omáčky a jen mírně prohřejeme (už se nesmí vařit).
Správně upravená hovězí plec musí být šťavnatá.