Kuchařské recepty pro každého

Hovězí plátky v bramborách

Potřebujeme tyto suroviny:
Hovězí plátky
cibule
brambory
sůl
pepř
olej
vývar
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Cibuli nakrájíme nadrobno a v pekáči na oleji ji osmahneme do růžova.
Hovězí plátky naklepeme, osolíme a opepříme a zprudka na oleji osmahneme z obou stran, pak podlijeme 3 dcl vývaru.
Brambory oloupeme, nakrájíme na slabé plátky a přidáme k masu do pekáče, osolíme a opepříme a přikryté pečeme v troubě podle kvality masa 1-1,5 hodiny.
Během pečení hlídáme, aby se nepřipeklo, ale nemícháme, jen občas zatřepeme pekáčem a lehce podle potřeby dolijeme vývarem.
Hovězí plátky v bramborách
Hovězí plátky v bramborách