• 80 dkg roštěnky
• 1 velká cibule
• 0,5 dcl oleje
• 1 lžíce hladké mouky
• sůl
• 1 lžička hořčice
• nakládaný zelený pepř
• 1 dcl červeného vína
• 1 lžíce hotové světlé jíšky
Maso nakrájíme na plátky asi 1 cm silné.
Každý plátek na okraji na několika místech nařízneme, lehce osolíme a poprášíme moukou.
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm z obou stran opečeme.
Opečené plátky vyjmeme a ve výpeku osmahneme na proužky nakrájenou cibuli.
Maso vrátíme zpět, přidáme hořčici, zelený nakládaný pepř a za občasného podlévání vodou dusíme.
Pak přidáme víno, ještě krátce povaříme a přidáme lžíci hotové světlé jíšky.
Dochutíme solí a podáváme s různě upravenými bramborami.