Kuchařské recepty pro každého

Hovězí plátek na jalovci

Potřebujeme tyto suroviny:
650 g zadního hovězího masa
50 g slaniny
50 g rostlinného tuku
100 g cibule
40 g hladké mouky
drcený jalovec
5 dl vývaru nebo vody
citrónová šťáva
sůl
Při přípravě této dobroty postupujeme následovně:
Nakrájené plátky masa nařízneme, naklepeme, protáhneme nudličkami slaniny, osolíme a na horkém tuku po obou stranách prudčeji opečeme.
Maso vyjmeme, na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, orestujeme zbylou slaninu, vložíme maso, podlijeme troškou vývaru a dusíme doměkka.
Maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zarestujeme, přidáme jalovec, podlijeme, zakapeme citrónovou šťávou a povaříme.
Do šťávy dáme prohřát plátky masa a podáváme s bramborovým knedlíkem.
Hovězí plátek na jalovci
Hovězí plátek na jalovci